Microsafe Sistems © 2016 Privacy Policy sisteme securitate electronice.

webmaster: Mugurel Arman mobil: 0723 160 600

https://www.facebook.com/microsafesistem

Dar haideti sa vedem care sunt caracteristicile tehnice ale unei camere si la ce folosesc ele. Apoi putem sa alegem corect o camera.

In cazul in care achizitionati o camera pentru acasa, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele elemente: tipul lentilei, tipul sistemului de infra rosu, gradul de rezistenta la intemperii. Orice lentila a unei camera este caracterizata de o distanta focala. Daca bugetul permite, cea mai buna alegere este o lentila varifocala, care va stii sa isi focalizeze singura imaginea in punctul in care simte miscarea. Dar trebuie sa tineti cont ca in cazul unor zone cu miscare permanenta este posibil ca focalizarea sa nu se realizeze in punctul in care va doriti.  Rezolutia unei camere de supraveghere este de asemenea importanta, dar pentru o camera de exterior orice rezolutie peste 600 linii este suficienta, pentru utiliarea casnica. O alta caracteristica importanta a camerei este sistemul de realizare a luminozitatii. Imaginati-va o locatie in care dimineata este unbra si soarele bate din spate si dupa amiaza soarele bate din partea opusa. O camera fara functia WDR (wide dynamic range) va avea o problema de realizare a luminozitatii.

Continuare...Supravegere de exterior:

Lentila (obiectivul) este un element opto-electronic-mecanic ce realizeaza functia de preluare si focalizare a luminii pe senzorul de imagine. Punctul de pe axa lentilei unde se focalizeaza (converg) razele luminoase se numeste punct focal. Distanta de la acest punct la planul de formare a imaginii se numeste distanta focala.

Distanta focala determina  campul de vizualizare ( field of view ) sau unghiul de vizualizare, la o distanta data, adica ceea ce “vede” acea camera de supraveghere. Cu cat distanta focala este mai mare cu atat campul de vizualizare devine mai ingust. O distanta focala mica inseamna ca acea lentila « vede« o arie mai mare (larga) atat in plan orizontal cat si in plan vertical, din acest motiv obiectele din campul vizual apar departate si de dimensiuni mici.

CORESPONDENTA INTRE MARIMEA LENTILEI , MARIMEA SENZORULUI DETERMINA UNGHIUL DE VIZUALIZARE A CAMEREI DE SUPRAVEGHERE  ASTFEL:

Sisteme de supraveghere video

 
X

Parola:

Nu e buna .